Contrabanda FM con Can Vies y los espacios autogestionados.

Des de Contrabanda FM volem manifestar el nostre suport a Can Vies i les veïnes de Sants i de tot arreu que s’estan mobilitzant per rebutjar les actuacions antisocials i repressives de l’ajuntament i la generalitat, i que estan demostrant que la autoorganització i autogestió no necessiten cap col·laboració de les autoritats per ser dutes a terme.

Som una radio que practica l’autogestió des de fa més de 23 anys, i la nostra existència no seria possible sense la complicitat i cooperació de tots centres socials okupats i autogestionats on portem molts anys duent a terme les nostres activitats, i Can Vies és un d’ells.

També volem fer arribar la nostra solidaritat a dos mitjans de comunicació lliure que també han estat atacats aquesta setmana: La Burxa, amb seu a Can Vies, que ha perdut l’espai on es reunia i feia el seu diari, i La Directa, que va patir a les seves portes, literalment, les accions desfermades del mossos d’esquadra.

Contrabanda no acostuma a emetre comunicats com a col·lectiu, ja que considerem que la nostra funció com a mitjà és la d’explicar les coses que passen i donar veu a les seves protagonistes, mostrant el nostre suport d’aquesta manera directa, a través dels programes habituals o emissions especials, com hem fet en altres ocasions, retransmetent en directe desallotjaments i protestes.

No voldríem que la nostra manca de reacció durant aquesta setmana s’interpreti com a indiferència o desinterès. Agraïm que altres mitjans, com la nostra germana Radio Bronka, que sí ha estat capaç de realitzar emissions especials, compleixin aquesta funció imprescindible per trencar el missatge monolític dels mitjans estatals i corporatius.

No som ni volem ser periodistes professionals, som persones que creiem en el dret de tothom a exercir la informació, la comunicació i la lliure expressió, però de vegades la nostra capacitat és limitada. Recordem que les ràdios lliures són projectes oberts que necessiten de la participació de tothom, ja sigui proposant nous programes o trucant en directe sempre que algú consideri necessari explicar el que està passant als carrers.

La lluita per mantenir dials lliures en la jungla de la FM barcelonina ha estat massa llarga i dura, trenta anys de tancaments, desplaçaments i interferències, com per que no siguem capaces, totes plegades, d’utilitzar-los quan la ciutat els necessita.

Per l’autogestió i l’autoorganització, Can Vies és del barri i de la ciutat.