11 Oct.: Quart Cadenazo de les Ràdios Lliures: Desemmascarant el colonialisme

https://radioslibres.info

16 ràdios lliures i comunitàries de Abya Yala i l’estat espanyol s’uneixen en una emissió conjunta per a assenyalar que el 12 d’octubre, a un costat i un altre del bassal, no hi ha res a celebrar, però sí molt per analitzar i pensar. Volem desemmascarar el colonialisme que continua vigent, així com analitzar colonialismes històrics segons les diferents realitats de cada territori.

El passat 10 de maig va tenir lloc l’emissió del 1r Cadenazo Ibèric de les ràdios lliures. Una emissió conjunta de 16 hores en la qual van participar més de 20 ràdios lliures i mitjans d’informació des de diferents punts de l’estat. Una experiència col·lectiva de comunicació que compta amb milers d’escoltes i que està servint per a coordinar les emissions de les ràdios lliures que estan produint continguts, trencant l’aïllament imposat per l’oficialitat, l’estat d’alarma i el confinament.

El 7 de juny es va emetre el 2n Cadenazo de les Ràdios Lliures, l’emissió de les quals va durar 12 hores i en la qual van participar 25 ràdios lliures i podcasts des de diferents ciutats de l’estat espanyol, que es van unir per a tractar el tema del suport mutu, com a resposta a l’exclusió i la pobresa creixent pels efectes de la crisi sociosanitària provocada pel Covid19.

El 28 de juny, dia de l’Orgull LGTBIQ+, de nou, 20 ràdios i podcasts es van unir per a dedicar tot un dia de ràdio a les lluites i dissidències que continuen vigents en la nova ‘anormalitat’.

El cadenazo segueix. En aquesta ocasió ens hem ajuntat 16 ràdios per a una programació conjunta de 10 hores en les quals tractarem el colonialisme des de molts diferents angles i perspectives.

En aquesta emissió participaran Ràdio Mistelera, Ràdio Aktiva, Contrabanda FM, Zintzilik Irratia, Radio Almaina, Radio La Granja, Alegria Libertaria, Radio Cronía, La Voz Rebelde Entre la Lluvia, Axolote Radio, Radio Kvrruf, Radio Argayo, Radio 8 de Octubre, Radio Vallekas, Radio Zapote, Noticias de Abajo i Radio Temblor Internacional.

Pots escoltar (i et convidem a retransmetre en directe si t’és possible fer-ho) l’emissió el diumenge 11 d’octubre des de les 10.00 fins a les 20.00 en aquest enllaç, o en l’emissió de les ràdios participants: https://radioslibres.info  o  http://s.streampunk.cc/cadenazo.ogg