DAVANT L’INTENT DE PRECINTE DE L’ANTENA

El dilluns 27 de gener la maquinària de l’Ajuntament va tornar a pujar al Turó de la Rovira amb la intenció de desmuntar les antenes que a allà hi ha instal·lades. Tot i que la nostra antena encara no ha estat precintada posem de manifest que sota denúncies interessades de les corporacions mediàtiques (Associació Catalana de Ràdio) l’Ajuntament de Barcelona no fa bé la seva feina. El consistori fa cas d’una ordre judicial emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra “ràdios pirates comercials”, però inclou de manera negligent als mitjans lliures d’aquesta ciutat i ens apliquen injustament la mateixa disposició.

A l’Ajuntament ja li interessa treure’s problemes de sobre perquè vol, com més aviat millor, portar a terme el Pla Urbanístic dels Tres Turons, que afecta a tot els barris del nord de Barcelona (Vallcarca, Carmel, Horta, etc.). De males maneres, els tècnics de l’ajuntament, ens obliguen a treure tot el material que necessitem per fer ràdio, amenaçant-nos veladament amb el segrest dels nostres equips. Denunciem la falta de rigorositat i sensibilitat d’aquests tècnics que, seguint ordres dels polítics, es rendeixen als interessos dels poders mediàtics i especuladors. Davant aquesta incompetència tornem a reivindicar el dret a la lliure expressió. La nostra radio és una radio no comercial, autogestionada i fem la nostra emissió des de 1991. Així mateix tornem a exigir a l’Ajuntament de Barcelona, a la Generalitat i a totes les administracions que es facin ressò d’aquesta situació.

Agraïm qualsevol mostra de solidaritat per pressionar a les autoritats competents per la defensa de la FM com a un canal útil d’informació i socialització. Pel dret a la llibertat d’expressió, per la necessitat de defensa d’espais compromesos amb la lliure comunicació! Per tot això demandem:

– En primer lloc, en relació a l’execució de la sentència demandem un plaç clar i concret per poder moure l’antena i els equips de contrabanda a un lloc adequat. No podem estar sota amenaça diària de l’extracció de l’antena i/o segrest dels nostres equips.

– En segon lloc, sol·licitem una reunió amb responsables polítics i tècnics, ja que entenem que són els polítics els únics interlocutors amb decisió per donar una sortida a aquesta situació.

– En tercer lloc, exigim transparència amb les informacions que es donen per poder compartir-les amb la resta de mitjans afectats.


 

Contrabanda no callarà mai!

#ContrabandaFMEsQueda, #ContrabandaFMResisteix

Febrer de 2020