86 anys de La Desbandá: guerres, éxodes i refugiats actuals, a càrrec de M. José Hernández

Enregistrament d’una xerrada a càrrec de María José Hernández, qui ha posat en relació els fets de la Desbandá amb les guerres, èxodes i la situació dels refugiats actuals a tot el món. Acte en el marc de l’exposició La Desbandá, que es pot veure a l’Ateneu Enciclopèdic Popular fins al 10 de desembre de 2023. Aquí un enllaç al vídeo de la seva presentació: https://youtu.be/GbQeoYZPGy0?si=TUy5tICFd8AyWYAr

La Desbandá ha estat un dels fets més cruents i silenciats de la Guerra Civil espanyola, pel qual van morir entre 3.000 i 5.000 persones en el seu èxode per la carretera de Màlaga a Almeria el febrer de 1937: El 8 de febrer les tropes rebels entraven a Màlaga sense que abans s’hagués posat en marxa cap pla d’evacuació de la població civil, que va sortir en massa de la ciutat, sent bombardejada i atacada indiscriminadament en el camí. Per a la difusió d’aquesta memòria, pel coneixement dels crims feixistes.

Organitzat per l’associació Donar veu a la memòria i Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i La Bordeta